ŠOK NAJAVA: Hrvatska spremna da plati kauciju za Tačija i ostale teroriste OVK

Foto: Printskrin/ilustracija

DRŽAVNI službenik Hrvatske Ermina LJekaj Prljaskaj izjavila je da je Hrvatska podržava tzv. Kosovo i da je raspoložena da obezbedi kauciju za Hašima Tačija i druge haške pritvorenike, prenosi Reporteri.

Dodala je da će hrvatski ministar spoljnih poslova u četvrtak boraviti u poseti Prištini.

– Postoji mogućnost da Hrvatska da garanciju, za sada nema zvanične ponude. Verujem da je Hrvatska raspoložena i u četvrtak će ministar spoljnih poslova postiti (tzv.) ministarstvo spoljnih poslova u Prištini – rekla je LJekaj Prljaskaj u emisiji „Frontal“ na T7.

Između ostalog je rekla da Hrvatska lobira za liberalizaciju viznog režima za građane tzv. Kosova.

Bivši komandant OVK na području Košare, Hisen Beriša, izjavio je juče da posle Slovenije i Austrije, Hrvatska nudi kauciju za haške optuženike.

Naveo je da je hrvatski predsednik Zoran Milanović ponudio da bude jemac u Specijalnom sudu za puštanje bivšeg predsednika Hašima Tačija i drugih, da se brane sa slobode.

– Moj prijatelj iz Hrvatske rekao mi je da je  hrvatski predsednik ponudio da bude garant za puštanje na privremenu slobodu za sve koji su tamo – rekao je Beriša.

Izvor: novosti.rs

Novinar

Vaš komentar

Next Post

Srbima na Kosmetu nije dozvoljeno da obeleže verske praznike

Uto maj 4 , 2021
Sramotno je i nedopustivo da u vreme kada proslavljaju najveći hrišćanski praznik Uskrs, Srbi na Kosovu i Metohiji budu meta ekstremnih Albanaca i da nemaju mira ni na crveno slovo, […]
%d bloggers like this: