Omladina DS-a zbog Boška Obradovića se isključuje iz Saveza za Srbiju

Omladina DS-a zbog Boška Obradovića se isključuje iz Saveza za Srbiju

Demokratska stranka se vraća na scenu
Foto: Screenshot

Omladina Demokratske stranke (DS) saopštila je danas da će se isključiti iz svih aktivnosti Saveza za Srbiju dok ne bude jasno da li taj Savez podržava „radikalsko delovanje Dveri i njenog lidera Boška Obradovića“.

Obradović je, kako su naveli, „napadom na sve demokrate i profesora Mićunovića naneo nesagledivu štetu u borbi protiv režima Aleksandra Vučića“.

Omladina DS, kako je navela u saopštenju, odluku o isključenju donela je uprkos „svim naporima, apelima i zahtevima upućenim Savezu za Srbiju i predsedniku Demokratske stranke da se ta situacija reši“.

U saopštenju Demokratske omladine navodi se i da su oni u više navrata osudili postupke Dveri kao organizacije koja „kontinuirano zanemaruje činjenicu da politički deluje unutar Saveza za Srbiju“.

Omladina DS-a navodi i da unutar Demokratske stranke „nije bilo niti će biti podobnih i nepodobnih kako Obradović i Dveri pokušavaju da ih označe“.

„Mi kao mlade demokrate ćemo se i dalje boriti za fer izbore, slobodu medija i sudstva i kulturu dijaloga, što gospodina Obradovića po svemu sudeći, a naročito njegovim postupcima svrstava u isti koš kao i članove Srpske napredne stranke ili čak Srpske radikalne stranke, koji na sličan način pokušavaju da se revanširaju svojim neistomišljenicima“, piše u saopštenju.

Kako smatra Omladina DS-a, Demokratska stranka bi trebalo da bude u Savezu za Srbiju u kojem nisu Dveri ili ne treba da bude deo tog istog saveza.

Beta

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Novinar

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Next Post

Priključak na gas za domaćinstva 650 evra. Plaćanje na rate do 5 godina

Sre jan 22 , 2020
Priključak na gas za domaćinstva 650 evra. Plaćanje na rate do 5 godina Priključak na gas za domaćinstva 650 evra. Plaćanje na rate do 5 godina Priključak na gas za […]
Država ne zna ništa o radovima na Turskom toku?