Dačić: Podnosim ostavku ako Kosovo uđe u Interpol

Dačić: Podnosim ostavku ako Kosovo uđe u Interpol

Beograd — Kosovo na sednici Interpola u oktobru sigurno neće biti primljeno u tu međunarodnu organizaciju, tvrdi šef srpske diplomatije Ivica Dačić.

FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA SRBIJE/ OGNJEN STEVANOVIC

Dačić dodaje da će ukoliko se to ipak desi podneti ostavku.

Uz podsećanje da je već 15 zemalja povuklo priznanje samoproglašene kosovske nezavisnosti, Dačić tvrdi da će uskoro biti još novih nota za povlačenje priznanja i da će sa 116 broj zemalja koje su priznale Kosovo biti manji od 96.

”To nije moja individualna lična akcija, to sam se dogovorio s predsednikom države Aleksandrom Vučićem, a iza toga stoji Vlada Srbije. To je od velikog značaja za pozicioniranje naše države jer ne bi toliko insistirali da se prestane s akcijom povlačenje priznanja da je to nešto što nema efekta”, rekao je Dačić.

“O glavi nam rade mangupi u našim redovima”

Šef srpske diplomatije i lider socijalista Ivica Dačić veruje da je potrebno da se promene neki ministri iz SPS, jer, kako kaže, “nije ni Vučiću ni meni problem ovakva opozicija, već mangupi u našim redovima”.

U intervjuu za ALO Dačić kaže da je Vučić uz pravu kad kaže da su promene potrebne ne zato što neko radi loše već jer su same promene bitne, pre svega zato što podstiču na novi, bolji rad.

”Isto važi i za mene, postaviću sebi cilj, koji ako ne ostvarim, povlačim se u penziju”, kazao je Dačić i precizirao da će svaki funkcioner SPS-a dobiti cilj koji mora da ostvari na predstojećim izborima.

To podrazumeva, objašnjava, da će u svakom gradu imati cilj koliko glasova treba da osvoje, a ko to ne ispuni neće ostati na funkciji, a tu misli i na sebe.

Negira da se sprema da bude premijer, odnosno, kako spekulišu mediji, da time ucenjuje Vučića, te objašnjava da su svete priče podmetnute da bi se stekao utisak da su on i Vučić u sukobu, odnosno da se sakrije da oni zajedno rade za Srbiju.

”Ja sam predsednik stranke koja izlazi na izbore, vodim listu, normalno je da sam kandidat te liste za premijera. Nije reč da nekog ucenjujemo, naravno da premijera predlaže onaj ko ima najveći broj glasova. A realno – zna se ko će osvojiti najveći broj glasova”, navodi.

Dačić: Podnosim ostavku ako Kosovo uđe u Interpol

Dačić ambasadorima Srbije naložio pojačane aktivnosti zbog Kosova
Screenshot

Pominje istraživanje po kojem su dve najpopularnije stranke u Srbiji SNS i SPS, dok su opozicioni lideri Đilas, Jeremić i Tadić političari s najvećim brojem negativnih ocena, te konstatuje: ”Deo opozicije okupljen oko Đilasa da ima bilo kakve šanse, nikad ne bi bojkotovao izbore…”

Opoziciji zamera da nema nikakav program o važnim pitanjima zemlje, poput zajedničkog stava o Kosovu, odnosa prema Rusiji, stranim investitorima…

Kaže da je i ”golim okom” vidljiv progres država doživljava, ”oni se protive što je rekonstruisan Trg republike, što se grade auto-putevi po Srbiji i otvaraju nove fabrike…”

Tanjug

Urednik

Vaš komentar

Next Post

Tek trećina stanovnika Vojvodine pije ispravnu vodu

Ned sep 8 , 2019
Tek trećina stanovnika Vojvodine pije ispravnu vodu Voda iz svega devet javnih vodovoda u Vojvodini ispravna je za piće, pokazuje analiza Instituta za javno zdravlje “Milan Jovanović Batut”. I u […]
%d bloggers like this: