Novi Live Aid dogodine u Srbiji?

Novi Live Aid dogodine u Srbiji?

Nakon uspešnog koncerta na Nišvilu, slavni muzičar Bob Geldof poklonio je direktoru Ivanu Blagojeviću svoju usnu harmoniku, koju je te večeri svirao u jednoj bluz numeri

Direktor Blagojević mu je tom prilikom izložio svoj koncept potencijalno novog Live Aid-a 13. jula 2020 tačno na 35 godišnjicu slavnog događaja.

“Predložio sam Bobu da koncert posveti svim migrantima na zapadno – balkanskoj ruti, a da se prikupljenim novcem obnove porušeni domovi migranata i da radni naslov te humanitarne akcije bude ‘Home sweet Home'”, rekao je on.

Foto: Nišvil
Novi Live Aid dogodine u Srbiji?

Gradsko polje u Niškoj tvrđavi bilo bi idealno mesto koje može da primi 100.000 posetilaca, a sam Niš nalazi se na glavnoj raskrsnici migrantskih puteva i poseduje adekvatan aerodrom .

Srbija , Makedonija , Albanija , Crna Gora i Bosna i Hercegovina su najviše opterećene prihvatom izbeglica, ali ništa manje problema nemaju ni Grčka, Bugarska i Rumunija, pa i Hrvatska i Mađarska.

Bob se saglasio da njima treba pomoći, ali da paralelno treba uspostaviti mir i pokrenuti privredu njihovih zemalja na nivo pre ratova kao preduslov njihovog povratka.

“Obojica smo se saglasili da siromašne zemlje Zapadnog Balkana podnose najveći teret migrantske krize, a da najveći benefit krize imaju najrazvijenije evropske zemlje koje dolaze do jeftine radne snage kojoj pripadaju najteži poslovi, često nedostojni njihovog obrazovanja. Bob je rekao da takva ideja zahteva dobru pripremu i jedinstvo svih zemalja na zapadno balkanskoj ruti, ali da nije moguće obezbediti donatore, muzičare, regulisati televizijska prava i sve organizovati do 13. jula 2020”, izjavio je Blagojević.

Izvor: B92

Novinar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Next Post

U staroj kući u Švajcarskoj pronađene skice „Malog princa“

pet avg 16 , 2019
Skice „Malog princa“ koje je napravio francuski pisac i pilot Antoan de Sent-Egziperi, pronađene su u jednoj staroj kući na severu Švajcarske gde ih je čuvao jedan bogataš zajedno sa […]