Deka iz „Mućki“ upoznao Hitlera pre rata: „Propustio sam šansu da ga ubijem“

DEKA IZ „MUĆKI“ UPOZNAO HITLERA PRE RATA: „PROPUSTIO SAM ŠANSU DA GA UBIJEM“

Pirs, koji je u 23 epizode oživeo lik Deke u legendarnoj britanskoj seriji, upoznao je Hitlera kasnih tridesetih godina prošlog veka, kada je putovao po Nemačkoj kao član glumačke trupe.

O tom događaju u svom životu ispričao je svom kolegi u Mućkama, Nikolasu Lindherstu (koji glumi Rodnija).

„Bio je mladi glumac i zajedno sa svojom trupom putovao je po Nemačkoj. U publici tokom jedne od predstava bili su i čelnici Nacističke partije. Posle spuštanja zavese prišli su da čestitaju glumcima, a Hitler se rukovao sa njim“, ispričao je Lindherst, prisećajući se reči svog kolege.

„Ispričao mi je to samo jednom, ali mi je tada rekao: ‘Da sam znao tada ono što znam sada, uzeo bih pištolj od jednog od njegovih telohranitelja i učinio sve što mogu da ga ubijem’“, naveo je Lindherst.

Stiv Klark, autor knjige Only Fools and Horses – The Official Inside Story, dodao je: „Navikli smo da slušamo Albertove priče o njegovoj prilično dubioznoj ratnoj službi u mornarici, ali je neverovatno da je Lenard Pirs zaista upoznao Hitlera i mogao da ga spreči pre nego što je tolika zla napravio.“

Lenard Pirs preminuo je 1984. godine od srčanog udara u 70. godini.

Izvor: RTS

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Urednik

Vaš komentar

Next Post

"Megatrend International Expert Consortium Limited (Edition)" i ministrov "Nezavisni" sindikat policije

Čet nov 28 , 2019
Gde je studirao ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović? – U “kompaniji” pod nazivom “Megatrend…” koju sada uvodi i na velika vrata nudi zaposlenima u MUP koji bi da “ekspresno” napreduju! […]
%d bloggers like this: