Srednjoj školi u Tutinu i Saobraćajnoj u Trsteniku zabranjen rad

Srednjoj školi u Tutinu i Saobraćajnoj u Trsteniku zabranjen rad

Nakon vanrednog inspekcijskog nadzora, ministar prosvete Mladen Šarčević zabranio je rad Srednjoj školi „Tutin” u Tutinu i Saobraćajnoj školi u Trsteniku.

Srednjoj školi u Tutinu i Saobraćajnoj u Trsteniku zabranjen rad
Screenshot

Inspektori su utvrdili da su škole u dužem vremenskom periodu obavljale delatnost nezakonito i da organi upravljanja nisu obavljali poslove iz svoje nadležnosti, piše Politika.

„Inspektori su utvrdili da je postupanje te dve škole u obavljanju delatnosti dovelo do posledica koje se ne mogu otkloniti nalaganjem mera. Zaključeno je da su se stekli uslovi za preduzimanje radnji propisanih odredbama člana 106. stav 9. Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja, odnosno da se zabrani rad ove dve ustanove”, navodi se u saopštenju ministarstva, javlja Tanjug.

Srednjoj školi u Tutinu i Saobraćajnoj u Trsteniku zabranjen rad

Rešenja o zabrani rada je na osnovu člana 131. stav 1. Zakona o opštem upravnom postupku, člana 25. stav 2. Zakona o javnim službama i člana 106. stav 9. Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja potpisao ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević.

Redovan i vanredan inspekcijski nadzor nad obrazovnim ustanovama u Srbiji biće nastavljen i u novoj školskoj godini, navode iz ministarstva.

Dodaju da nadležni organi kontinuirano ispituju sprovođenje zakona i drugih propisa u obrazovnim ustanovama u Srbiji neposrednim uvidom u njihovo poslovanje i postupanje.

Novinar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Next Post

Haos u Zimbabveu: Stampedo na ispraćaju Mugabea, ima povređenih (VIDEO)

pet sep 13 , 2019
Haos u Zimbabveu: Stampedo na ispraćaju Mugabea, ima povređenih (VIDEO) Kontroverze oko toga gde i kad će biti sahranjen bivši predsednik Zimbabvea Robert Mugabe i stampedo u kojem je povređeno […]

Tabloid – N

Novinar.rs

Pratite nas na Fejsbuku!


This will close in 10 seconds