Porinuta mala marina na Tisi kod Bečeja (FOTO)

Porinuta mala marina na Tisi kod Bečeja (FOTO)

Porinuta mala marina na Tisi kod Bečeja (FOTO)
Foto: Novinar.rs

Bečej — Stariji žitelji varoši kraj Tise rado se sećaju dočeka i ispraćaja brodova s pristaništa u Bečeju.

Njihovi potomci nisu imali to zadovoljstvo, jer u Bečeju nema pristaništa, a i brodovi se retko viđaju.

Kako je Tisa od pre četiri godine opet međunarodno plovna reka, stvaraju se mogućnosti za razvoj rečnog turizma.

Imajući to u vidu, Bečejci su, zahvaljujući IPA projektu i partnerstvu s mađarskim gradovima Alđa i Čongrad, dobili plutajuće pristanište, takozvanu malu marinu, pogodnu za nautički turizam i pristajanje manjih plovila, piše Dnevnik.

Vrednost projekta je oko 588.000 evra od čega je Evropska unija sufinansirala pola miliona evra, a nosilac partnerskog projekta je Čongrad, grad pobratim. Investicija u Bečeju vredna je 172.000 evra.

Interesantan je podatak, koji se čuo letos prilikom prezentacije projekta čiji je zajednički moto – „Dobri susedi stvaraju zajedničku budućnost!“, da su mađarski partneri sve priveli nameni, a kod nas se još ne zna kada će mala marina moći da primi prve korisnike.

Reč je o plutajućem objektu obeleženom turističkom signalizacijom površine oko 230 kvadratnih metara, sa kontejnerom u kojem su smešteni kancelarija, sanitarni čvor i čajna kuhinja, a molo je dužine 84 metra, za koji će moći da se poveže dvadesetak srednjih i pedesetak manjih plovila.

Izvor: Dnevnik, B92

Prodaje se sajt Novinar.rs!

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Urednik

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Next Post

„Panciri“ sleteli na Batajnicu

Sub feb 22 , 2020
„Panciri“ sleteli na Batajnicu Prvi deo isporuke od šest naručenih sistema „Pancir S1“, koje Srbija nabavlja od Rusije, stigla su na batajnički vojni aerodrom „Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“, eksluzivno saznaje Sputnjik. […]