Paraćin: Marko Đurić preti s tajkunima i osuđivanim kriminalcima iz SNS

pretnje marka đurića

Potpredsednik Glavnog odbora SNS, Marka Đurića je izjavio za Tanjug da će SNS nastaviti da raskrinkava “žute lokalne tajkunske siledžije u Šapcu, Paraćinu, Starom gradu” koji, kako kaže, na najgori mogući način izvrgavaju ruglu institucije skupštine opština i lokalnih samouprava.

“Ucenjuju radnike lokalnih samouprava gubitkom posla da moraju da prisustvuju njihovim mitinzima. Oni su zarobili lokalne samouprave i pretvorili ih u tajkunski servis. Koriste opštinske resurse da se vrate na vlast. Taj film neće gledati”, rekao je Đurić.

Na tu Đirićevu izjavu se osvrnulo saopštenjem za javnost Opštinsko veće Opštine Paraćin, koje je prenela FTV Paraćin:

“Niz neistina koje je izneo visoki državni funkcioner Marko Đurić Opštinsko veće Opštine Paraćin shvata kao ozbiljnu pretnju i napad na lokalnu samoupravu.

Opštinsko veće podseća Marka Đurića da je Opština Paraćin između ostalog od strane DRI proglašena za najbolju opštinu u kontrolama DRI do 2014.god. i da je slično priznanje na osnovu izveštaja DRI dobila i 2018.god. u okviru Programa Ujedinjenih nacija za razvoj – UNDP za primer dobre prakse u upravljanju javnim finansijama. Opština Paraćin je 2016.god. proglašena za najtransparentniju opštinu u Srbiji, a 2012. godine za najbolje preduzeće u Srbiji u oblasti javnih nabavki (po mišljenju državne uprave za javne nabavke) proglašena je JP „Direkcija za izgradnju“ Paraćin. Opština Paraćin dobila je 2010.godine i priznanje od strane Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podatka o ličnosti za poseban doprinos afirmisanju prava na slobodan pristup informacijama od javnog značaja i transparentnost u radu.

pretnje marka đurića
pretnje marka đurića
Foto: Tviter

Sa druge strane partiju Marka Đurića u Paraćinu vode neki od najbogatijih Paraćinaca, koji su svoje početno bogatstvo stekli baveći se trgovinom cementom devedesetih, kupujući zatim društvena preduzeća, obavljajući i monopolske poslove, uz ozbiljnu sumnju da su u sukobu interesa i uz neoborivu činjenicu da su među njima i lica pravosnažno osuđivana od strane tužilaštva za organizovani kriminal.

Poručujemo Marku Đuriću da tajkune i osuđivane kriminalce ne mora da traži u tri lokalne samouprave gde SNS nije na vlasti, od ukupno 167 koliko ih ima u Srbiji. Nek se prvo pozabavi onima koji su u redovima SNS-a, uključujući povereništvo SNS u Paraćinu.

Nasilna priroda dosadašnjih akcija SNS-a protiv lokalne samouprave u Paraćinu dobro je dokumentovana, ne samo kroz izveštaje medija, nego i kroz podnete prijave za remećenje javnog reda i mira. Ovim nasilnim akcijama naprednjaka bavile su se i međunarodne organizacije posvećene očuvanju lokane demokratije i ljudskih prava, kakva je i Savet Evrope čiji je punopravni član i Srbija, koja je ratifikujući povelje Saveta Evrope preuzela i odgovarajuće obaveze kako bi dokazala da je deo civilizovanog sveta.

Spremni smo da dočekamo novi juriš paraćinskih naprednjaka, njihovih tajkuna i osuđivanih kriminalaca u njihovim redovima na lokalnu samoupravu. Kandidovali smo se na izborima između ostalog upravo i zato da bismo od takvih štitili ustavni poredak, slobodu, demokratiju, uključujući i lokalnu demokratiju i pravo na lokalnu samoupravu. To je deo naše misije od koje nećemo odustati.”

PREDSEDNIK OPŠTINSKOG VEĆA, Saša Paunović, dipl.inž.el.

Urednik

Vaš komentar

Next Post

Muzeji za 10: Sedam dana otvorena vrata za posetioce u 46 gradova!

Pet maj 3 , 2019
Manifestacija “Muzeji za 10” peti put biće održana od 13. do 19. maja, a ovogodišnja tema je “Muzeji kao središta kulture: budućnost tradicije”. Tokom sedam dana programa u 46 gradova […]
%d bloggers like this: