Vraća se let Beograd – Priština?

Vraća se let Beograd – Priština?

Vraća se let Beograd - Priština?
Screenshot

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić očekuje da će danas u Berlinu biti potpisano pismo o namerama između Ministarstva privrede Srbije i kompanije „Lufthanza“, koje bi omogućilo da se nakon 20 godina ponovo uspostavi avio-linija između Beograda i Prištine.

Đurić je za Radio-televiziju Srbije izjavio da bi ta linija mogla da počne da se koristi nakon ukidanja taksi na robu iz centralne Srbije i nastavka dijaloga, za koji je takođe preduslov da, kako kaže, anticivilizacijske takse budu ukinute, piše Sputnjik.

Vraća se let Beograd – Priština?

Potpisivanje pisma o namerama predstavljalo bi prvi simboličan korak u pravcu obnavljanja avio-linije između Beograda i Prištine posle 20 godina, kazao je Đurić.

„Time bismo, osim 12 autobusa koji redovno povezuju Beograd i Prištinu, u budućnosti mogli da dobijemo i avio-liniju, što bi glavni grad naše južne pokrajine učinio bližim Beogradu“, rekao je Đurić.

Dodao je da će vlasti u Beogradu o toj nameri zvanično obavestiti i Unmik i Kfor, koji su, podseća, po Rezoluciji 1244 i Vojno-tehničkom sporazumu zaduženi za kontrolu i koordinaciju u ime Srbije u vazdušnom prostoru Srbije na KiM.

„Ova linija bi mogla da zaživi onog trenutka kada budu ukinute takse i kada dijalog bude nastavljen“, kazao je Đurić i dodao da očekuje dobre vesti o tome danas iz Berlina.

Sputnjik

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Novinar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Next Post

PSG odlučio da bojkotuje izbore

pon jan 20 , 2020
PSG odlučio da bojkotuje izbore Predsednik Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović izjavio je da taj pokret neće izaći na predstojeće izbore, jer za njihovo održavanje ne postoje ni minimalni uslovi. […]