Rusija upozorila da bi mogla da obustavi uvoz srpskog voća

Rusija bi mogla da uvede privremena ograničenja na uvoz koštičavog voća iz Srbije u slučaju da se nastavi izvoz zaraženih voćki, saopštio je Nadzorni poljoprivredni organ Rusije.

Ranije 15. avgusta održan je telefonski razgovor s direktorom Uprave za zaštitu bilja Ministarstva poljoprivrede Srbije Nebojšom Milosavljevićem, tokom kojeg je ruski nadzorni organ preneo zabrinutost zbog pojave zaraze voća u 12 partija breskvi, nektarina i šljiva, koje su u julu izvezene u Rusiju.

„Ruski resor je tokom razgovora saopštio da ostavlja pravo da uvede privremena ograničenja na uvoz koštičavog voća iz Srbije u slučaju da se nastavi isporuka zaraženog voća u Rusiju“, navedeno je u saopštenju.

Milosavljević je rekao da će njegov resor istražiti sve slučajeve isporuka zaraženih proizvoda, kao i da su u ovom trenutku u okviru programa zaštite bezbednosti proizvoda prilikom izvoza u Rusiju sa spiska ovlašćenih za trgovinske odnose isključena četiri izvoznika i 200 proizvođača voća.

Ruski poljoprivredni nadzorni organ je u avgustu prošle godine obustavio isporuke svih koštičavih kultura iz Srbije zbog slučajeva zaraze. Ograničenja su ukinuta u maju ove godine.

Izvor: Sputnjik

Novinar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Next Post

Muke po Igoru: Kako policajac zarađuje dnevnicu od 150,00 dinara.

pet avg 16 , 2019
Muke po Igoru: Kako policajac zarađuje dnevnicu od 150,00 dinara. Još davne 2016. godine, jula meseca, na sajtu Policijskog sindikalnog pokreta, Igor Đurđević iz Policijskog sindikata Srbije je objavio tekst […]

Novinar.rs

Pratite nas na Fejsbuku!


This will close in 10 seconds