Nemačkoj nedostaje 60.000 vozača kamiona

Nemačkoj nedostaje 60.000 vozača kamiona

Berlin — Nemačkoj trenutno nedostaje između 45.000 i 60.000 vozača kamiona, prenosi portal Seebiz pozivajuću se na nemačke medije.

Nemačko udruženje špeditera i logistike već sada upozorava da bi police supermarketa uskoro mogle biti prazne i traži da se preduzmu mere koje će učiniti da zanimanje vozača kamiona bude što atraktivnije mladim ljudima.

Nemačkoj nedostaje 60.000 vozača kamiona
Pixabay

Niska plata i loši uslovi rada učinili su taj posao nepopularnim, a upravo nedostatak vozača kamiona biće glavna tema programa četvorodnevnog Sajma transporta i logistike koji počinje u Minhenu.

Portparol sajma Stefan Rumel upozorio je da svake godine u Nemačkoj 30.000 vozača kamiona ode u penziju, a da je istovremeno novih vozača tek pola od tog broja.

Više od trećine vozača u Nemačkoj ima 55 i više godina, tek 2,5 odsto ih je mlađih od 25 godina, a 40 odsto vozača kamiona moglo bi otići u penziju u sledećih 10-15 godina.

Nemačkoj nedostaje 60.000 vozača kamiona

Rumel navodi da bi tako 2030. godine u Nemačkoj moglo nedostajati čak 150.000 vozača kamiona.

Mediji prenose da se istovremeno povećava obim transporta, da je tome doprinelo i snažno povećanje onlajn trgovine, te da nedostatak vozača ne mogu popuniti više ni vozači iz istočnog dela Evrope.

Tanjug

Novinar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Next Post

KMV i PepsiCo zajedno kupuju kompaniju Knjaz Miloš

sri jun 5 , 2019
KMV i PepsiCo zajedno kupuju kompaniju Knjaz Miloš Karlovarske Mineralne Vody (KMV), najveći distributer bezalkoholnih pića u Centralnoj Evropi, i PepsiCo Inc, globalni prozvođač hrane i pića koji posluje u […]
transakcija obuhvata kupovinu proizvodnih kapaciteta kompanije Knjaz Miloš u Srbiji, kao i dobro pozicionirane brendove kao što su Knjaz Miloš, Aqua Viva, Guarana, ReMix, Gusto, i druge

Klikom na reklamu donirate rad sajta Novinar.rs. Hvala.

Tabloid – N

Novinar.rs

Pratite nas na Fejsbuku!


This will close in 15 seconds