Mali: 100 evra je mera koja na pravi način daje dozu optimizma

Foto: Tanjug

Odluka da se svakom punoletnom građaninu Srbije posle vanrednog stanja zbog korona virusa isplati po 100 evra je sjajna mera koja unosi optimizam i pokazuje koliko država želi da podrži svakog građanina, izjavio je ministar finansija Siniša Mali.

On je to rekao na konferenciji za novinare u Palati Srbija, upitan kako komentariše to što je Fiskalni savet kritikovao tu meru i pozvao Vladu Srbije da odustane od nje.

Mali je rekao da je pažljivo pročitao analizu Fiskalnog saveta koji, dodao je, osim tog dela nije imao većih zamerki na program mera za oporavak srpske privrede pogođene virusom korona.

„Naveli su da žele da se ove mere što pre primene i da pravni okvir bude što detaljniji i lakši za primenu. Mi sigurno izlazimo u susret tome što su rekli na ovaj način, ali po pitanju tih 100 evra, tu ne delimo isto mišljenje”, rekao je Mali.

On je rekao da u paketu ima mera koje su usmerene na preduzetnike, mala, srednja, velika preduzeća i da mora da postoji i mera za svakog građanina, te da je to upravo podela 100 evra svakom punoletnom građaninu Srbije.

„Mera koja na pravi način daje dozu optimizma ili umanjuje negativne posledice krize koja nas je pogodila, a da važi za sve građane Srbije. Nekom može da svidi ili ne, ali za to ne postoji druga mera”, rekao je Mali, prenosi Tanjug.

Kako je naveo, kompletan paket mera je usmeren na to da se ekonomska aktivnost u Srbiji ne zaustavi, da se zadrži dostignuti nivo zaposlenosti i u što kraćem vremenskom periodu, kada prođe epidemija korona virusa, privredna aktivnost što pre „zahukta”.

Izvor: Politika

 

Bojan Milić

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Next Post

Više od 400 osoba u Srbiji izlečeno od koronavirusa

ned apr 12 , 2020
Direktor Infektivne klinike u Beogradu Goran Stevanović izjavio je danas da je nešto više od 400 osoba u Srbiji koje su obolele od koronavirusa, potpuno izlečeno u smislu da više […]