VUČIĆ JE MNOGO MEKAN – JA BIH TO SVE POHAPSIO! Šešelj bez dlake na jeziku O ONIMA KOJI ŠIRE LAŽNE VESTI, NEMIR I PANIKU!

Lider SRS Vojislav Šešelj smatra da prema onima koji ne poštuju mere Vlade Srbije u borbi protiv koronavirusa, koji krše samoizolaciju, šire lažne vesti i kod građana šire nemir i paniku ne treba imati previše milosti

– Pa ja mislim da su režim i sam predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić suviše mekani u postupanju prema svima onima koji u uslovima vanrednog stanja otežavaju ljudima život, unose nervozu pometnju i paniku. Ja mislim da bi država tu trebalo da pokaže veliku snagu i da ih jednostavno pohapsi. Vanredno stanje je stanje u kome se suspenduju ustavne odrede, a to znači da se u uslovima vanrednog stanja ljudi mogu uhapsiti na mesesc dva dana dok ne prođe isto, a posle odlučiti da li ih treba zadržavati i suditi im. Ovo što nam se dešava nikako ne smemo tolerisati – izjavio je Šešelj.

– Novinarka Danasa piše da smo zločinačka država, napada Vučića, ali napada i mene uz njega. Nije važno da li me neko napada ili ne, malo sam se našalio. Tipovi iz prozapadnih političkih partija, bilo da je reč o Bošku Obradoviću, Đilasu ili Vuku Jeremiću, bilo da je reč o ovim propalim političarima Dušanu Teodoroviću, Čedomiru Čupiću i sličnima, treba da osete snagu države i da u uslovima vanrednog stanja ne mogu da pričaju gluposti i šta im pada na pamet jednostavno država nije dužna da to podnosi.

Šešelj nije mogo ni da se ne osvrne na male pobede koje čovečanstvo dobija u borbi sa virusom.

– Koliko sam se obradovao kada sam video neku babu i Italiji od 102 godine koja je preležala koronu iako će umreti od nečega drugog, ali je bitno to da ju je i ona savladala samodisciplinom i solidarnošću. Moramo biti disciplinovani – istakao je lider SRS.

– U uslovima vanrednog stanja, mi koji smo izolovani, ako već ne možemo pomoći nečim, onda ne treba da smetamo, ometamo pravimo probleme. Vučića treba kritikovati što je previše emotivan i mekan prema takvim ljudima. On se ustručava da primeni neke oštre i nepopularne mere, kao da mu je žao što će nekog uhapsiti – rekao je Šešelj za TV Pink.

Izvor: Informer

Bojan Milić

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Next Post

Dolazi Ruska pomoć!!!

pet apr 3 , 2020
Preko „vazdušnog mosta“ uspostavljenog između Rusije i Srbije, danas i sutra stiže 11 aviona humanitarne pomoći za borbu protiv virusa korona – pet danas i još šest u subotu. Već […]