Suđenje Bori Novakoviću: Sam Siniša Mali je izjavio da je Andrej “siva eminencija svog brata i predsednika Srbije Aleksandra Vučića”

Suđenje Bori Novakoviću: Sam Siniša Mali je izjavio da je Andrej “siva eminencija svog brata i predsednika Srbije Aleksandra Vučića”

Pred Trećim osnovnim sudom u Beogradu održano je suđenje po tužbi koju je Andrej Vučić, brat predsednika Srbije, podneo protiv člana Predsedništva Narodne stranke Borislava Novakovića zbog izjave da je “Andrej Vučić, bez ikakvih formalnih ovlašćenja, na vrhu neformalnog sistema odlučivanja u Vojvodini”.

Foto: Narodna stranka, Aleksandar Dimitrijević

“Na suđenju sam ostao sam pri svojim tvrdnjama da je stvoren neformalni sistem odlučivanja i da iako Andrej Vučić nema nikakva formalna ovlašćenja ni u Novom Sadu niti u Vojvodini, on donosi sve suštinske odluke”, rekao je Novaković posle suđenja.

Dodao je da predstavnici vlasti u Vojvodini ne odlučuju ni o čemu, već to čine koordinatori SNS-a, koji podnose izveštaje, pitaju za odluke i dobijaju saglasnost o tome šta da rade direktno od Andreja Vučića.

Novaković je kao dokaz svojih tvrdnji pokazao fotografiju koju je na svom Tviter nalogu objavio gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, kada je u svojstvu gradonačelnika posetio novosadsko prigradsko mesto Budisava, i na kojoj se neposredno iza njega vidi Andrej Vučić.

“Dakle, Andrej Vučić je bio u zvaničnoj delegaciji gradonačelnika Novog Sada. Pitam šta Andrej Vučić radi u toj delegaciji? Prirodno je da gradonačelnik bude okružen članovima Gradskog veća i javnih preduzeća, zaposlenima u gradskoj upravi, ali nije prirodno da u njegovoj neposrednoj blizini stoji Andrej Vučić”, rekao je Novaković, koji je i bivši gradonačelnik Novog Sada.

Suđenje Bori Novakoviću: Sam Siniša Mali je izjavio da je Andrej “siva eminencija svog brata i predsednika Srbije Aleksandra Vučića”

Advokat Vladimir Gajić, koji zastupa Novakovića, rekao je da je Vučić na suđenju ostao pri tvrdnji da ne utiče na politiku i vlast u Vojvodini i Srbiji, dok je Novaković izneo sasvim drugačije ocene o Vučićevom uticaju.

“Andrej Vučić je na naše pitanje odgovorio da nikada ne prisustvuje službenim događajima koje organizuje izvršna vlast u Vojvodini, ali smo ga demantovali i pokazali fotografije na kojima on sa Vučevićem otvara novi sistem kanalizacije”, rekao je Gajić.

Gajić je istakao da to samo govori u prilog činjenici koju je izneo sadašnji ministar finansija Siniša Mali u intervjuu jednom hrvatskom mediju da je “Andrej Vučić siva eminencija svog brata i predsednika Srbije Aleksandra Vučića”.

Gajić kaže da će suđenje biti nastavljeno u decembru, a kao svedoci su pozvani Mali, Vučević i predsednik Vlade Vojvodine Igor Mirović.

“To pokazuje koliko Andrej Vučić navodno nema nikakav uticaj, a može da pozove ovako ‘efektne’ svedoke da svedoče u njegovu korist”, rekao je Gajić.

Izvor: N1

Novinar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Next Post

Sloga: Vučić kupuje sigurne glasove manipulišući najsiromašnijim građanima

sri sep 4 , 2019
Sloga: Vučić kupuje sigurne glasove manipulišući najsiromašnijim građanima Najavljeni rast zarada u javnom sektoru i jednokratna pomoć penzionerima sa najnižim primanjima koju najavljuje predsednik Srbije Aleksandar Vučić predstavlja kupovinu sigurnih […]
Sindikat „Sloga“ pokreće besplatno pravno savetovalište za sve radnike