Policija u Njujorku čuvala Malagurskog od albanskih demonstranata (video)

Policija u Njujorku čuvala Malagurskog od albanskih demonstranata (video)

Albanska dijaspora u Njujorku organizovala je proteste na premijeri filma „Težina lanaca 3“. Demonstranti su uzvikivali „UČK“, a tokom protesta jedan demonstrant je uhapšen.

Reditelj filma „Težina lanaca 3“ Boris Malagurski poručio je demonstrantima da istina izlazi na videlo i da ne mogu više da je guše.

„Premijeru sam posvetio njujorškoj policiji, koja mi je obezbedila pratnju do bioskopa i čuvala publiku koja je ulazila da gleda film“, rekao je Malagurski.

Policija u Njujorku čuvala Malagurskog od albanskih demonstranata (video)

Prethodno je grupa „Albanski koreni“ preko Fejsbuka pozvala na protest povodom premijere filma Borisa Malagurskog „Težina lanaca 3“ u Njujorku.

Svetska premijera dokumentarnog filma „Težina lanaca 3“ održana je u Čikagu 28. septembra. Projekcija je ispraćena burnim aplauzom pune dvorane.

Treći deo kontroverzne dokumentarne trilogije srpsko-kanadskog filmskog režisera Borisa Malagurskog u 120 minuta objašnjava kako vojno-industrijski kompleks, moćne korporacije i političke interesne grupacije ugrožavaju naše zdravlje i goli opstanak, fokusirajući se na primer Srbije i drugih država širom sveta, poput Italije i Bolivije.

Kroz analizu NATO bombardovanja Srbije osiromašenim uranijumom, što je dovelo do porasta u broju malignih oboljenja kod građana i do ekološke katastrofe, film objašnjava kako je naš prostor postao eksperimentalna laboratorija velikih sila.

Izvor: Sputnjik

Novinar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Next Post

Stigao na Balkan sa legijama Aleksandra Velikog

sub okt 5 , 2019
Stigao na Balkan sa legijama Aleksandra Velikog Šarplaninac je najpoznatiji i najrašireniji balkanski ovčarski pas. Nazvan je po Šar planini (u južnoj Srbiji (Kosovu i Metohiji) i severnoj Makedoniji. Značajno […]
Stigao na Balkan sa legijama Aleksandra Velikog