TREĆE OSNOVNO JAVNO TUŽILAŠTVO: Raspisana potraga za Tatjanom Vojtehovski i naloženo dovođenje jer se ne odaziva na pozive tužilaštva

Raspisana potraga za Tatjanom Vojtehovski i naloženo dovođenje jer se ne odaziva na pozive tužilaštva

TREĆE osnovno javno tužilaštvo u Beogradu vodi krivični postupak protiv Tatjane Vojtehovski i drugih lica, zbog sumnje da je izvršeno krivično delo Povreda tajnosti podataka, a povodom događaja od 20.10.2016. godine kada je na Prva TV emitovana emisija “Život priča”.

Maja Deli, portparol nadležnog tužilaštva, pojašnjava:

– S tim u vezi, ukazuje se da je osumnjičena Tatjana Vojtehovski Tatjana upoznata sa krivičnim postupkom koji se vodi pred ovim organom – kaže portparol u saopštenju. – Po stavljenom zahtevu za prikupljanje potrebnih obaveštenja Vojtehovski je pristupila u Policijsku stanicu Zemun, dala izjavu u formi službene beleške o obaveštenju primljenom od građana dana 24.11.2016, te navela da joj je potrebno dodatno vreme da ponovo pogleda emisiju i da se iz redakcije u pisanoj formi izjasni. Uz službenu belešku policije dostavljena je pisana izjava o događaju potpisana od strane osumnjičene, prenose Novosti.

Tako joj je, nakon toga, radi saslušanja osumnjičene u tužilaštvu, poslat poziv na adresu Prva TV za dan 19.novembar prošle godine. Tužilaštvo je dopisom televizije obavešteno da je poziv lično uručen Tatjani Vojtehovski, što proizlazi iz vraćene dostavnice koja je potpisana od tog lica.

– Iznova joj je upućen poziv preko Prva TV za 20.januar ove godine, jer se osumnjičena nije odazivala – objašnjavaju iz Tužilaštva. – Nadalje se osumnjičena poziva putem Policijske stanice Zemun, iz čijeg izveštaja od 04.03.2020. proizlazi da ona nije zaposlena na Prva TV.

Tužilaštvo preko policije pribavlja adresu prebivališta osumnjičene, te joj upućuje poziv za 10. jul, na koji ona opet nije pristupila:

– Nakon toga, upućen je poziv putem Policijske stanice Vračar za 3. avgust, a u izveštaju policije se navodi da je sa Vojtehovski obavljen telefonski razgovor preko upravnice zgrade na adresi prebivališta, te je ona ukazala da se nalazi van Beograda i da koristi odmor. Tom prilikom je upoznata sa zakazanim terminom i razlogom pozivanja u tužilaštvo.

Na kraju, 3. avgusta, izdata je naredba za dovođenje okrivljene na saslušanje zakazano za 17.avgust, a iz izveštaja Policijske stanice Vračar proizlazi da je zbog nemogućnosti dolaska osumnjičene upoznat njen branilac, koji je pristupio u zakazani termin i opravdao izostanak. Tada je saslušanje odloženo saslušanje za 2. septembar.

– Kako ni tada osumnjičena nije pristupila dat je nalog policiji da se raspiše potraga za njom, s obzirom da izbegava da se odazove na pozive tužilaštva, dovodi do odugovlačenja postupka i nastupanja zastarelosti za dalje vođenje krivičnog postupka – navodi se u saopštenju Trećeg osnovnog tužilaštva.

Shodno tome, tužilaštvo je preduzelo sve potrebne zakonske radnje kako bi se obezbedilo prisustvo osumnjičene u predistražnom postupku.

Novosti.rs

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Novinar

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Next Post

Porodici Marić iz Šekovića potrebna pomoć dobrih ljudi

Uto sep 8 , 2020
Šestočlana porodica Marić iz Šekoviča živi veoma teško. Sa četvero male djece i petim na putu ova porodica živi u lošim uslovima. Zbog toga je porenuta akcija sa ciljem da […]