Koordinator RIK-a i vozači na putu ka Beogradu, na Merdaru zaplenjeni kamioni sa izbornim materijalom

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je jutros da su koordinator RIK-a Marko Janković i trojica vozača, koji su prevozili referendumski materijal, a koji su sinoć privedeni na administrativnom prelazu Merdare – na putu ka Beogradu.
Petković je za RTS rekao da su oni sinoć bili privedeni, da su im oduzeti mobilni telefoni i da su odvedeni u kosovsku policiju u Lužanima, 10-ak kilometara od Merdara ka Podujevu.
Naveo je da je Beograd sinoć poslao oficira za vezu Dejana Pavićevića i da su oni oslobođeni.
Kosovska policija je zaplenila oba kamiona sa referendumskim materijalom, što je suprotno svim sporazumima i dogovorima jer je reč o materijalu koji je najavljen i koji je stigao legalno na administrativnu liniju, gde je trebalo da ga sačeka OEBS i preuzme, kako bi ga danas distribuirao, istakao je Petković.
Naveo je da se, umesto OEBS-a koji se nije ni pojavio, pojavilo 10 vozila kosovske policije.
Petković je naveo da je o tom slučaju obavestio izaslanika EU za dijalog Miroslava Lajčaka i istakao da je reč o flagrantnom kršenju ljudskih prava i procedura.
Petković smatra da je reč o manifestaciji sile premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija, preneo je Tanjug.

Urednik

Vaš komentar

Next Post

Signal iz dalekog svemira koji je uzbudio naučnike: Veliko otkriće na pomolu

Sub jan 15 , 2022
Astronomi su identifikovali signal koji emituje nebesko telo za koje se veruje da je prvi mesec otkriven van Sunčevog sistema. Potvrda ovog otkrića tek se očekuje, budući da je taj mesec previše […]
U noći između utorka i srede pomračenje Meseca
%d bloggers like this: