Besmrtni puk u Novom Sadu najmasovniji u Srbiji

Centralno mesto u povorci zauzela je 100 metara dugačka srpsko-ruska trobojka spojena Georgijevskom lentom na sredini.

Povodom 9. Maja, Dana pobede nad fašizmom centralnim ulicama Novog Sada šetalo je oko 3000 ljudi, koji su u povorci nosili slike svojih predaka, učesnika oslobodilačkih i odbrambenih ratova od 1912-1999 godine.

Centralno mesto u povorci zauzela je 100 metara dugačka srpsko-ruska trobojka spojena Georgijevskom lentom na sredini.

Učesnicima besmrtnog puka Novog Sada obratio se predsednik Matice srpske, Dragan Stanić, koji je istakao da u srpskom Besmrtnom puku mora biti mesta za sve borce koji su položili svoje živote za pobedu otadžbine, naroda, jezika i kulture, kojima pripadamo. To znači, da u tu zajednicu moraju ući oba naša antifašistička i antinacistička pokreta, a ideja nacionalnog pomirenja treba najzad da bude stavljena na našu zastavu.

U kulturno-umetničkom delu programa, koji je održan na Trgu Republike, pored spomenka kralja Petra I oslobodioca, nastupili su: prvak drame Srpskog narodnog pozorišta – Miodrag Petrović, akademski muzičar Aleksandar Kočić, mešovita pevačka grupa KUD-a Batajnica i ženska pevačka grupa KUD-a «Soko» iz Inđije.

Urednik

Vaš komentar

Next Post

STIŽE GAS IZ AMERIKE Posle prekida saradnje sa ruskim Gaspromom, Bugarska sklopila novi dogovor

Sre maj 11 , 2022
Bugarska će od juna dobijati tečni prirodni gas iz Sjedinjenih Američkih Država. Bugarska će od juna dobijati isporuke tečnog prirodnog gasa (TPG) iz SAD-a, što će joj pomoći nakon što […]
%d bloggers like this: