Pripadnik ruske vojne službe na protestu u Gračanici

Pripadnik ruske vojne službe na protestu u Gračanici

Pripadnik ruske vojne službe na protestu u Gračanici
Screenshot/ kosovo online

Priština — Na protestu Srba u Gračanici 9. januara bila su prisutna tri državljanina Ruske Federacije od kojih je jedan pripadnik ruske vojne službe GRU, javila je RTK.

Prema prištinskim medijima pripadnik ruske tajne službe GRU, ilegalno je ušao na Kosovo iz Crne Gore i poseduje falsifikovani dokument kao službenik UNMIK-a, koji mu daje diplomatski imunitet.

Druge dve osobe borave na Kosovu od decembra, navode mediji pozivajući se na izvore iz kosovskih bezbednosnih institucija.

Pripadnik ruske vojne službe na protestu u Gračanici
Screenshot/ Kosovo online

Kako navode, ova osoba se 8. i 9. januara, u manastiru Gračanica, zajedno sa još dvojicom Rusa i prevodiocem Srbinom, sastala sa srpskim sveštenstvom, a bila je prisutna i na protestu Srba u Gračanici 9. januara, koji je bio organizovan u znak protivljenja usvajanju Zakona o slobodi veroispovesti u Crnoj Gori.

Kosovski mediji navode da oni planiraju i takozvanu kampanju za “zaštitu pravoslavnog stuba u Prizrenu i povećanje aktivnosti” u tom gradu.

Kretanje pripadnika GRU je praćeno u Crnoj Gori, a institucije bezbednosti na Kosovu imaju informacije o njegovom kretanju i aktivnostima na Kosovu, javljaju prištinski mediji.

Beta

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Novinar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Next Post

Cenzus od tri odsto - mamljenje da se odustane od bojkota i uveđenje „kontrolisane“ opozicije u parlament

pon jan 13 , 2020
Cenzus od tri odsto – mamljenje da se odustane od bojkota i uveđenje „kontrolisane“ opozicije u parlament Piše: Dojče vele Šta znači najava da bi pred izbore u Srbiji cenzus […]
Vučić: Nema lepše ideje nego da auto-put do Ljiga bude nazvan po Milošu Velikom