Kurti: Preispitaćemo sve sporazume sa Srbijom

Kurti: Preispitaćemo sve sporazume sa Srbijom

Lider Samoopredeljenja (SO) i najverovatnije budući premijer Kosova Aljbin Kjurti je izjavio da će, kada preuzme vladu, preispitati sve sporazume do sada postignute u dijalogu sa Srbijom.

Kurti: Poništićemo takse, započećemo dijalog sa Srbijom
Aljbin Kurti, Foto: Screenshot

Po njegovim rečima, da bi se znalo kako nastaviti proces dijaloga, mora se znati šta se događalo u prošlosti, i na kojim su pozicijama ovi sporazumi sada.

“Prvo, suprotstavio sam se briselskom dijalogu, zatvorenom i diplomatskom između šefova država”, rekao je Kurti u ekskluzivnom intervju za prištinsku televiziju KTV i najavio mogućnost slanja sporazuma na ocenu Venecijanskoj komisiji.

Kurti: Preispitaćemo sve sporazume sa Srbijom

Rekao je da očekuje da DSK neće biti protiv toga, s obzirom na to da su protiv tih sporazuma bili najistaknutiji poslanici DSK, uključujući i Vjosu Osmani, koji je bila kandidatkinja DSK za premijera Kosova.

Ukazao je da ne postoji mogućnost postizborne koalicije bez DSK, je “ako se ne dogovorimo sa DSK, opet idemo na izbore.

Kurti je rekao da podržava predlog DSK da buduća vlada nema više od 12 ministarstva i to tako da bi, gde je ministar iz SO, zamenik trebalo da bude iz DSK-a i obrnuto, i da ne može biti više od dva zamenika.

Najavio je za četvrtak sastanak s liderom Demokratskog saveza Kosova Isa Mustafom i Vjosom Osmani o koalicije dve stranke.

Izvor: N1

 

Urednik

Vaš komentar

Next Post

Vidojković: Dok čekaš orden sa Šejtanom

Sre okt 9 , 2019
Vidojković: Dok čekaš orden sa Šejtanom „Pokušaću ordenom da ga uništim, kad mu mi već ne možemo ništa, možda će Sveti Sava moći…“ „Koga, bre, ti foliraš! Sotoni se Sveti […]
%d bloggers like this: