Dačić ambasadorima Srbije naložio pojačane aktivnosti zbog Kosova

Dačić ambasadorima Srbije naložio pojačane aktivnosti zbog Kosova

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić informisao je u Beogradu ambasadore Srbije o situaciji na Kosovu i o potezima Prištine koji su doveli do prekida dijaloga i do blokade Briselskog procesa.

Dačić je sa ambasadorkom Misije Srbije u Unesku Tamarom Rastovac Siamašvili, ambasadorkom u Češkoj Verom Mavrić i ambasadorom u Iranu Draganom Todorovićem tokom odvojenih sastanaka ponovio spoljnopolitičke prioritete i naložio im pojačano angažovanje u skladu sa nacionalnim interesima Srbije, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA SRBIJE/ OGNJEN STEVANOVIC/ nr

Ambasadori su pored informacija o stanju u državama u kojima su predstavnici, Dačića informisali i o pojačanim aktivnostima u cilju jačanja pozicije Srbije na multilateralnom planu. Oni su naveli da su aktivnosti na tom planu posebno važne u predstojećem periodu kada Priština aplicira za članstvo u brojnim međunarodnim organizacijama.

Dačić je ambasadorima preneo razgovore s najvišim zvaničnicima drugih zemalja koje je imao u proteklom periodu.

Izvor: N1

Novinar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Next Post

Merkel: Ozbiljno shvatamo obavezu prema saveznicima u NATO-u

sri avg 14 , 2019
Merkel: Ozbiljno shvatamo obavezu prema saveznicima u NATO-u Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je da ozbiljno shvata obavezu Berlina prema saveznicima u NATO-u da dodatno poveća trošenje na vojsku, preneo […]
Merkel: Ozbiljno shvatamo obavezu prema saveznicima u NATO-u