AP: Vučić pružio otvorenu podršku Trampu

Američka agencija Asošiejted pres (AP) izvestila je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić pružio otvorenu podršku predsedniku SAD Donaldu Trampu, retku od nekog evropskog lidera.

Screenshot

“Pružajući retku otvorenu podršku od nekog lidera u Evropi, predsednik Srbije kaže da se predsednik Donald Tramp suočava s ozbiljnim i teškim neprijataljem dok pokušava da obuzda masovne proteste zbog nasilne smrti Džordža Flojda”, navodi AP.

Agencija prenosi Vučićeve reči da se “nada da će SAD izaći iz krize” i da Trampu želi “sve najbolje”.

Smrt Afroamerikanca Džordža Flojda, posle policijske intervencije, podstakla je masovne demonstracije protiv rasizma i brutalnosti policije u SAD, koje su danima bile praćene nasiljem i uništavanjem imovine, a potom i širom sveta.

AP navodi i da je Vučić, kog opisuje kao “populistu i bivšeg ultranacionalistu”, govorio o otpuštanju srpskog fudbalera Aleksandra Kataija iz američkog kluba Los Anđeles Galaksi, posle rasističkih izjava njegove žene na društvenim mrežama.

Ona je pozivala američku policiju da ubija demonstrante koje je nazivala “odvratnom stokom”.

“Vučić kaže da odluka kluba govori samo o hajci i harangi protiv predsednika Trampa”, dodaje AP.

Beta

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Urednik

Vaš komentar

Next Post

Nestao penzionisani lekar iz Ćuprije

Pon jun 8 , 2020
Nestao penzionisani lekar iz Ćuprije Policija, porodica i meštani sela Skorica kod Ražnja tragaju za penzionisanim lekarom iz Ćuprije M. M. (65) koji je u nedelju nestao u polju nedaleko […]
%d bloggers like this: