Šta traže šverceri cigareta i preparata za potenciju sa parapolicijskim značkama, na proslavi Dana policije?

Šta traže šverceri cigareta i preparata za potenciju sa parapolicijskim značkama, na proslavi Dana policije?

Nakon prošlomesečne zaplene cigareta bez akciznih markica, kada su pripadnici MUP-a u Brusu, u zaustavljenom vozilu marke Citroen novopazarskih registracionih oznaka pronašli 2.750 paklica marke “Merlin” (o čemu su izveštavali gotovo svi mediji u istome danu), u ovom mesecu policija u Brusu nastavlja sa presecanjem nedozvoljenog prometa akcizne robe.

17.juna 2019. zaustavljeno je vozilo marke WV Sharan kraljevačkih tablica u kome su se nalazila dvojica Kruševljana. Ovog puta pripadnici MUP-a, vršenjem temeljnog pregleda vozila, pronalaze 350 paklica cigareta marke “Trokadero Blue” i “The Red King” takođe bez akciznih markica, kao i drugu akciznu robu, i to 70 kesica praškastog preparata “Kamagra afrodizijaka” i jedno pakovanje sa šumećim tabletama sa natpisom “Kamagra 100”, koje na crnom tržištu dostiže znatno visoku cenu.

Međutim, rezultat ove druge uspešno izvedene akcije pripadnika MUP, za razliku od prethodne, nije dospeo u žižu javnosti…

ZAŠTO?

Možda zbog toga što je vozač tog vozila, R.V. iz Kruševca, kada su ih pripadnici policije zaustavili, pokušao lažno da se predstavi kao “kolega” odnosno policajac, te je pri tome, ne bi li pripadnike policije eventualno prevario i sprečio da vrše pregled vozila, pokazao na uvid i jednu značku u kožnom povezu nalik na značku koju poseduju policijski službenici, a na kojoj se nalazi natpis “CENTAR ZA BEZBEDNOST ISTRAGE I ODBRANU DBA”, sa plastificiranom legitimaciojom na kojoj se nalaze podaci nosioca značke, i isti natpis sa skraćenicom “DBA”.

Šta traže šverceri cigareta i preparata za potenciju sa parapolicijskim značkama, na proslavi Dana policije?

Obzirom da se radi o prefesionalcima, pripadnici policije se nisu dali zavarati – kao što bi to verovatno neki građanin bio prevaren – i nastavili su sa vršenjem službene radnje, koja je dovela do otkrivanja krivičnog dela koje se stavlja na teret dvojici Kruševljana.

Nakon konsultacije sa javnim tužilaštvom, vozaču koji se pokušao predstaviti kao pripadnik MUP-a, biće podneta i krivična prijava zbog lažnog predstavljanja.

ZAŠTO MUP MOŽDA IZBEGAVA DA OVE POJEDINOSTI IZNESE U JAVNOST?

Možda zato što je, svega jedan dan pre ovog događaja, dakle 16.juna, jedna od tih/takvih znački “DBA” bila među posebnim zvanicama na svečanosti u Sava centru, upriličenoj povodom Dana Ministarstva unutrašnjih poslova… a pozivnicu su uputili, ni manje ni više, nego ministar i direktor policije!

Foto: Fejsbuk

KO SU – “CENTAR ZA BEZBEDNOST ISTRAGE I ODBRANU DBA”?

Podsećaja radi, još sredinom 2018-e godine, narodna poslanica Marinika Tepić je Ministru unutrašnjih poslova postavila sijaset pitanja u vezi sa određenim licima iz ovog udruženja, u vezi samog udruženja i njegovog delovanja, kao i u vezi povezanosti sa ultra-desničarskim organizacijama i pojedincima sa bogatom kriminalnom prošlošću, a i u vezi sa intencama da se to udruženje kroz razne projekte i saradnju sa policijom – zapravo infiltrira unutar MUP.

Ministru je tada Tepić takođe ukazala i na segmente delovanja i promovisanja te organizacije koji se tiču upravo znački, legitimacija, drugih obeležija pa čak i uniformi i vozila koja koriste a koja su opet nalik na policijska.

Twitter

Šira javnost je za ovu organizaciju i njenu usku povezanost sa Mišom Vacićem, predsednikom Srpske desnice, saznala tek prošlog meseca kada su gotovo svi mediji danima izveštavali o inicijativi za uvođenje tzv.”Građanskih patrola” .

Pošto ne postoji ni gram iluzije da će se na pitanje šta ovi šverceri i prevaranti traže na proslavi Dana policije dobiti bilo kakav odgovor, ostaje da se čeka neki novi ministar, neki novi direktor i neki drugi hrabri ljudi u policiji, koji će na to odgovoriti, a kriminalce i bitange sa sve njihovim gazdama, poslati tamo gde im je mesto.

Novinar.rs/ I. Đ.

Urednik

Vaš komentar

Next Post

Fantomi: Gradonačelniče, ko to sedi sa Vaše leve strane?

Sre jun 26 , 2019
Fantomi: Gradonačelniče, ko to sedi sa Vaše leve strane? Grad Zrenjanin još uvek nema pijaću vodu, premijerka Ana Brnabić po drugi put za mesec dana posećuje Zrenjanin, a neumoljivi Miljan […]
Fantomi: Gradonačelniče, ko to sedi sa Vaše leve strane?
%d bloggers like this: