Savić: Antić pored ikone krsne slave treba da drži i sliku Veljka Mijailovića!

Savić: Antić pored ikone krsne slave treba da drži i sliku Veljka Mijailovića! PSS je osnovao Vojni sindikat

Najnovija dešavanja u Vojnom sindikatu Srbije, reakcije i razočarenje članova tog sindikata u Novicu Antića i pisanja sajta Novinar.rs o tome prokomentarisao je na društvenim mrežama Vladimir Savić iz Pokreta za bezbednu Srbiju.

Komentar Vladimira Savića prenosimo u celosti

Iskreno meni i dalje nije jasno zašto se javno ne kaže da Vojni sindikat Srbije (VSS) ne bi postojao da ga Policijski sindikat Srbije (PSS) nije osnovao?!

Foto: Privatna arhiva, MUP Srbije

Cela logistika pripreme oko osnivanja VSS išla je iz centrale PSS.

Sve je počelo krajem 2011. godine u tadašnjoj centrali PSS u Kumanovskoj 22 na Vračaru.

Statut i druga potrebna dokumenta za registraciju VSS pripremio je i uradio PSS.

Policijski sindikat Srbije je zahvaljujući svojim operativcima iz Sombora Ivanu Ribaru i Srđanu Šorgi pronašao prvog predsednika VSS u Somborskoj kafani, Josipa Čapu iz rečne flotile iz Novog Sada. Sombor je izabran jer u to vreme u Somoboru premešten jedan od centara za obuku Vojske Srbije i sama kasarna brojala veći broj vojnika.

Po osnivanju Vojnog sindikata Srbije, PSS bukvalno ulaže u njihov razvoj. Ne dugo zatim, Čapo Josip se teško razboleo. Na njegovo mesto došao je sašadnji predsednik VSS Novica Antić. I kao svaki autsajder, bez ikakvog predznanja i znanja, nije izlazio iz centrale PSS-a.

Savić: Antić pored ikone krsne slave treba da drži i sliku Veljka Mijailovića! PSS je osnovao Vojni sindikat

Sve što je naučio i svu medijsku pažnju koju je dobio kao totalni anonimus, može da zahvali Veljku Mijailoviću koji mu je, slobodno mogu, reći sindikalni otac.

U prvo vreme pravna služba PSS na memorandumima VSS slala je dopise Ministarstvu odbrane, jer autsajderi nisu znali ni šta je to memorandum.

Dečak (Novica Antić prim.red.) uči posao od Veljka. Bukvalno se od Veljka ne odvaja. Koliko je kopirao Veljka može se videti gotovo na svim slikama iz tog vremena. Sajt VSS bio je copy/paste PSS-ovom.

Pred svaku konferenciju Antić bi pitao Veljka “šta da kažem?”.

Vremenom dečak Antić, računajući da je kao dobar šegrt naučio i izučio zanat sindikalca, poleće u nebesa, misleći da je jako bitan i da sada dolazi njegovo vreme.

Nekoliko puta izdaje PSS o čemu se javno nije govorilo, ali se znalo. I pored toga Veljko mu pruža novu šansu, misleći – opametiće se.

Da je dečak enormno poleteo govori i to da je osnovao i svoju političku organizaciju SPONA planirajući da bude protivteža SAVEZU ZA SRBIJU i drugim opozicionim pokretima, savezima itd.

Poslednja njegova izdaja kolega iz Policijskog sindikata Srbije desila se prilikom prijema kod Ane Brnabić, kada je Veljko ostao ispred ulaznih vrata Vlade Srbbije, jer Ana nije želela da ga primi, ali je oberučke primila Novicu, koji je samo dva meseca pre toga pozivao na protestima građane Srbije na Treći srpski ustanak protiv vlasti, što Veljko nikada nije, niti bi uradio.

Savić: Antić pored ikone krsne slave treba da drži i sliku Veljka Mijailovića! PSS je osnovao Vojni sindikat
Vladimir Savić o Novici Antiću: To je onaj “heroj” što je sa mnom govorio na protestu građana u Ivanjici i pozivao narod na Treći srpski ustanak protiv vlasti!

Nakon tog sasatanka sa Brnabićkom, Novica kao dobar pomorac menja kurs i postaje deo vlasti.

Kada je PSS-u oduzeta reprezentativnost, kada je kreno progon Veljka i PSS, autsajder Novica nije se udostojio ni javno saopštenje u vidu sindikalne podrške da uputi članovima PSS-a, a kamoli da lično da podršku.

Veljko je i tada kao i sada ostao fer i nije se oglašavao niti prozivao Novicu, jer to nije Veljkov nivo.

Novica Antić pored ikone krsne slave treba da drži i sliku Veljka Mijailovića, jer da mu nije bilo Veljka, taj dečak autsajder ostao bi običan anonimus na sindikalnoj sceni Srbije.

Teško će Novica shvatiti da je život bumerang i da se u životu sve vraća, pa tako i on, kako je sa dna podignut, tako će se tamo i vratiti u totalnu anonimnost u kojoj je bio, dok ga Veljko nije podigao i izdigao.

Novinar.rs/ M. A. M.

Novinar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Next Post

Raspuštena Kosovska skupština, Tači na potezu

čet avg 22 , 2019
Raspuštena Kosovska skupština, Tači na potezu Priština — Poslanici skupštine Kosova izglasali su raspuštanje tog tela. Za raspuštanje je glasalo 89 poslanika, dvoje je bilo protiv, dok je jedan poslanik […]
Priština: Usvojena rezolucija o "Genocidu Srbije na Kosovu"