Nova stranka: Vlast u Beogradu zelene površine smatra svojim prirodnim neprijateljem

Nova stranka: Vlast u Beogradu zelene površine smatra svojim prirodnim neprijateljem

Nova stranka (NOVA) saopštila je danas da aktuelna gradska vlast u Beogradu namerava da na Avali gradi skijalište i da je time još jednom pokazala da “zelene površine smatra svojim prirodnim neprijateljem”.

NOVA je navela da je “projektom Skijališta Srbije planirano da u neposrednoj blizini Avalskog tornja započne izgradnja ski staze i ski lifta, fabrike snega, poligona za početnike, boba na šinama i avantura parka”.

Dodala je da je na taj način Srpska napredna stranka (SNS) dokazala da “Srbiju doživljava kao jedno veliko igralište”.

“SNS će tako ne samo što će ponovo oštetiti pluća Beograda, koji ionako muku muči sa svežim vazduhom i spada u najzagađenije evropske prestonice, već će narušiti i identitet glavnog grada, čija je Avala zeleni zaštitni znak i jedno od omiljenih izletišta i utočišta Beograđana od smoga i buke”, navodi se u saopštenju.

NOVA je ocenila da gradska vlast od Beograda “očigledno želi da napravi jedan veliki vašar, koji će biti još jedna slika i prilika te vlasti zasnovane na principu ‘hleba i igara’, gde je suludih igara sve više, a hleba sve manje”.

Nova stranka: Vlast u Beogradu zelene površine smatra svojim prirodnim neprijateljem

“Šumovite padine Avale, koje su još i za samog kneza Miloša bile svete, te proglašene zaštićenim područjem, a 1936. godine dobile status nacionalnog parka, za gradonačelnika Radojičića i večitog zamenika Vesića idealna su prilika da krunišu niz projekata urušavanja Beograda, počevši od svetleće fontane na Slaviji, preko jarbola sa zastavom i gondole na Ušću”, navodi se u saopštenju.

Beogradski odbor NOVE je upozorio aktuelnu gradsku vlast da se “više ne igra inteligencijom, živcima i zdravljem Beograđana”.

“Jer će ono što o njima misle, a što na ulicama grada i jasno pokazuju svake subote već šest meseci, uskoro postati njihova surova realnost, koja će ih istom tom avalskom bob stazom, skijalištem i poligonom za početnike poslati na smetlište političke istorije Srbije, gde im i jeste mesto”, navodi se u saopštenju.

Beta

Urednik

Vaš komentar

Next Post

Miloš Jovanović: Što pre smeniti vlast, ali deo opozicije oko SzS je bez vizije

Pon jun 3 , 2019
Miloš Jovanović: Što pre smeniti vlast, ali deo opozicije oko SzS je bez vizije Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Miloš Jovanović izjavio je da je potrebno što pre smeniti aktuelnu […]
DSS: Od SAD ohrabreni Vučić pokušava da obeshrabri srpski narod da istraje na očuvanju svoje države
%d bloggers like this: