Negotin: Zbog uznemirenja javnosti – određen pritvor napadaču policajca

Pred osnovnim javnim tužilaštvom u Negotinu, danas 18.11.2019.godine sa početkom od 16:00 sati, saslušan je Asani Borisav (24) iz Negotina – koji je pre dva dana sa metalnom štanglom izvršio napad na policijskog službenika ispred Policijske stanice u Negotinu, kome je naneo teške telesne povrede usled kojih je povređeni policajac hitno prevežen na odeljenje neurohirurgije u Boru – o čemu je Novinar.rs pisao u tekstu “Negotin: Teško povređen policajac udarcima metalnom štandglom u glavu

Danas oko 16.00 časova, Asani Borisav (24) iz Negotina priveden je Osnovnom javnom tužilaštvu u Negotinu na saslušanje. Na teret mu se stavljaju izvršenja krivičnih dela NAPAD NA SLUŽBENO LICE U VRŠENjU SLUŽBENE DUŽNOSTI iz člana 323. Krivičnog zakonika – nad policijskim službenikom ispred Policijske stanice u Negotinu i NASILjE U PORODICI iz člana 194. Krivičnog zakonika – nad svojom suprugom i tastom. Dela koja mu se stavljaju na teret po krivičnoj prijavi policijske stanice Negotin – počinio je dana 16.11.2019.godine kada mu je i određeno policijsko zadržavanje u trajanju do 48 sati.

Konstantovano je da je dana 16.11.2019.godine u svojoj kući u Negotinu, upotrebom fizičke snage napao i istukao svoju supruge sa kojom ima troje dece starosti od jedne, tri i četri godine. Zatim, kada je supruga osumnjičenog kasnije uspela da pobegne iz kuće kako bi zatražila pomoć, nju i njenog oca osumnjičeni je sustigao u blizini policijske stanice gde je nastavio vršenje nasilja prema supruzi i sa metalnom štanglom izudarao i oca supruge. Celu stvar je uočio jedan od policijskih službenika granične policije koji su se kombijem parkirali ispred policijske stanice, a koji je odmah pristupio intervenisanju i spašavanju žrtvi nasilja i koji je i sam postao meta napada. Naime, kako je prethodno pisano, Asani je sa metalnom štanglom nasrnuo i na policijskog službenika i naneo mu ozbiljne povrede glave usled kojih je hitno prevežen ambulantnim vozilom iz zdravstvenog centra Negotin na odeljenje neurohirurgije medicinskog centra Bor. Nakon intervencije lekara i ukazane pomoći, povrede policijskog službenika kvalifikovane kao teške telesne povrede u vidu frakture lobanje. Asani se inače, nakon izvršenog napada na policijskog službenika, dao u bekstvo sa lica mesta te je poterom policijskih službenika iz Policijske stanice Negotin sustignut, savladan i priveden.

Nakon saslušanja, zamenik javnog tužioca je predložio određivanje mere pritvora, a potom je osumnjičeni Asani sproveden i kod nadležnog sudije za prethodni postupak, Osnovnog suda u Negotinu koji je odredio pritvaranje osumnjičenog u trajanju do 30 dana. Mera pritvaranja je određena zbog uznemirenja javnosti i uprkos protivljenju odbrane.

Novinar.rs će nastaviti sa praćenjem daljeg toka ovog, a i drugih slučaja u kojima se kao mete napada nadju i policajci koji – po svemu sudeći – bez podrške medija i “uznemiravanja javnosti”, zbog izuzetno blage kaznene politike pravosudnog sistema, neće moći sami do pravde.

Novinar.rs/I.Đ.

POSLEDNJE OBJAVLJENO

 

Novinar

Next Post

Radulović: Vučić sprovodi politiku Nemačke. Podržavaju ga zbog migranata koje će naseliti i zbog KiM

pon nov 18 , 2019
Radulović: Vučić sprovodi politiku Nemačke. Podržavaju ga zbog migranata koje će naseliti i zbog KiM Predsednik pokreta Dosta je bilo se u svojoj objavi na Fejsbuku osvrnuo na tekst koji […]