U Nišu počeo festival „Niš u srcu“

Treći festival „Niš u srcu“ otvoren je sinoć  na Trgu Stevana Sremca u Nišu, izvođenjem popularnih pesama britanske rok grupe„ Queen“.

Koncertom „Break free“, po nazivu jednog od najvećih hitova grupe „ Queen“,  niški muzičari su želeli da daju doprinos globalnom obeležavanju pedesetogodišnjice od osnivanja čuvene britanske grupe, saopštila je Fabrika umetnika, jedan od organizatora festivala “ Niš u srcu“.

Niški muzičari su nastupili pod dirigentskim vođstvom Ivane Mirović i u pratnji benda u sastavu Željko Ljubić-Piti, Bojan Bojković, Marko Nikolić i Miloš Vojvodić nastupili su Varvara Anastasijević, Jovana Bajagić, Anastasija Mihajlenko, Ivana Babović, Petra Maksimović, Marko Milisavljević, Stefan Mladenović, Damjan Mišić i Milan Mirić.

Ovaj koncert je urađen u produkciji festivala PozitivNI, a podršku je pružio Grad Niš.

Nešto ranije, tokom dana, tačno u podne više od 40 niških kreativaca predstavilo je svoje umetničke radove, rukotvorine i novogodišnju dekoraciju u okviru prodajne izložbe koja će biti otvorena svakog dana do kraja godine od 12 do 20 časova.

Izlagači će donirati 20 odsto zarade, a ta sredstva će biti uložena u opremanje Umetničke škole u Nišu.

Muzički program festivala „ Niš u srcu“ nastavlja se danas u 18 časova kada će da nastupi muzička atrakcija „ Master Blaster“.

Festival „ Niš u srcu“ će biti zatvoren 1. januara.
Izvor: Danas

Novinar

Vaš komentar

Next Post

DOBITNICI PRIZNANJA "MOST BALKANA" ZA 2021. GODINU

Čet dec 30 , 2021
Uređivački savet Radija MOST ustanovio je godišnje priznanje pod nazivom “MOST BALKANA” koje će se dodjeljivati zaslužnim pojedincima koji svojim radom, likom i delom doprinose ili su doprineli jedinstvu različitosti […]
%d bloggers like this: