Srpski vojnici i oficiri prodefilovaće Crvenim trgom tokom Parade pobede

Srpski vojnici i oficiri prodefilovaće Crvenim trgom tokom Parade pobede

Na Paradi pobede u Moskvi, povodom 75. godišnjice od pobede u Drugom svetskom ratu, prodefilovaće i 75 srpskih vojnika i oficira.

Srpski vojnici i oficiri prodefilovaće Crvenim trgom tokom Parade pobede
TANJUG/ MINISTARSTVO OBRANE/ jd

Ambasador Srbije u Rusiji Miroslav Lazanski je rekao da je to velika čast za Srbiju budući da je u pitanju veliki datum.

“Za ambasadu i za srpsku javnost je ovo izuzevno velika čast, budući da je predsednik Aleksandar Vučić dobio poziv da učestvuje na paradi, a pored toga i da 75 naših vojnika i oficira prodefiluje Crvenim trgom“, rekao je on.

Lazanski je u intervjuu za ruske medije podsetio da je Srbija tokom Drugog svetskog rata izgubila izuzetno veliki broj ljudskih života, te da srpski narod jako dobro zna ko je odgovoran za krah nacista, prenosi Sputnjik.

“Mi jako dobro znamo ko je zaslužan za poraz Vermahta – to je Crvena armija. Građani Srbije nikada neće zaboraviti veliku pomoć i požrtvovanost crvenoarmejaca tokom oslobođenja Beograda i severnih delova Srbije“, dodao je.

Podsetimo, Parada pobede biće održana 24. juna u Moskvi.

IZVOR: SPUTNJIK, B92

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Urednik

Vaš komentar

Next Post

Banka hrane-niko ne sme da bude gladan!

Sre jun 3 , 2020
Glad je i dalje ogroman problem sa kojim se suočava ceo svet pa i Srbija! Neophodno je uvek i na svakom mestu ponavljati da niko ne sme biti gladan-hrana je […]
%d bloggers like this: