СНФ СМРТ ВЛАДИКЕ АРТЕМИЈА ЈЕ ВЕЛИКИ ГУБИТАК

САОПШТЕЊЕ СРПСКОГ НАЦИОНАЛНОГ ФОРУМА
УСНУО ЈЕ У ГОСПОДУ ВЛАДИКА АРТЕМИЈЕ
Intervju vodio Dragan Jovanović
Foto: EPARHIJA RAŠKO-PRIZRENSKA U EGZILU
На велики хришћански паразник, на дан Архистартига Михаила, упокојио се у Господу, епископ Епархије рашко-призренске у егзилу, г. Артемије (Радосављевић).
Владика Артемије је сигурно личност која је уз владику и потоњег патријарха Павла, оставила најдубљи траг у животу многострадалних: Косова, Метохије и Рашке области. Својом духовном снагом, препородио је готово угашен монашки живот у манастирима широм Косова, Метохије и Рашке.
Преданим радом са свештенством и мирјанима, вратио је православни живот међу православни народ на КиМ након вишедеценијске ере атеизма, подигао је на десетине цркава и манастира широм ЕРП и широм православне васељене, био је велики духовник који је замонашио преко 400 монаха и монахиња.
Ширио је истину без бојазни, знајући да „Бог није у сили него у правди“, и страдавао је за Бога и правду.
У најтежим данима по српски народ на КиМ, са својим свештенством и монаштвом остао је као сидро које је задржало српски брод да га олуја НАТО агресије не однесе у неповрат.
Владика Артемије је био духовно чедо светог Јустина и духовни отац светог Харитона, чиме је његов даљи пут у Царство Небеско одређен, чиме је наш народ добио још једног молитвеника пред Господом.
Одлазак владике Артемија је велики губитак за његову духовну децу, и за све људе који су га познавали.
О Архистратигу Михаилу 2020.
Информативна служба СНФ

Urednik

Vaš komentar

Next Post

Putin još nije čestitao ali je najavio saradnju s budućim predsednikom SAD

Pon nov 23 , 2020
Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da je Moskva spremna da sarađuje sa narednim predsednikom SAD, ko god da to bude, ali da čestitku neće uputiti dok pobednik ne […]
%d bloggers like this: