Preminuo Mihajlo Sporić, jedan od najboljih studenata iz Srbije

Univerzitet Kembridž objavio je trodnevnu žalost povodom smrti stipendiste, studenta fizike na Triniti koledžu Mihajla Sporića (1997-2019), dobitnika brojnih nagrada na međunarodnim i domaćim takmičenjima iz fizike, astronomije, matematike i drugih oblasti.

Screenshot

Mihajlo Sporić završio je Matematičku gimnaziju u Beogradu, nosilac je Vukove diplome, Svetosavske nagrade, dobitnik zlatnih medalja na međunarodnoj Olimpijadi iz fizike u Švajcarskoj, na takmičenjima u Kazahstanu i Rumuniji.

Univerzitetu Kembridž prosleđen je predlog da se ustanovi nagrada u čast Mihajla, studenta završne godine na odseku prirodnih nauka i nosioca nagrade IB Triniti koledža za prirodne nauke.

Mihajlo će biti sahranjen na Novom groblju u Beogradu.

(Kurir.rs/Beta/Večernje novosti)

Novinar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Next Post

Prosečna primanja u policiji 79.000! 25% više nego u obrazovanju, 30% više nego u zdravstvu i 40% više nego što primaju zaposleni u drugim delovima državnog sektora

ned nov 10 , 2019
Prosečna primanja u policiji 79.000! 25% više nego u obrazovanju, 30% više nego u zdravstvu i 40% više nego što primaju zaposleni u drugim delovima državnog sektora Prosečna primanja po […]