Oralno zadovoljavanje uživo u rijalitiju, REM “ne zna” da li će biti kazni

Oralno zadovoljavanje uživo u rijalitiju, REM “ne zna” da li će biti kazni

Čitavu Srbiju je zaprepastio skandal koji se dogodio kada je u programu uživo emitovan trenutak kada prostitutka Vida Kokić oralno zadovoljava učesnika rijalitija “Parovi” Uroša Anđelića.

Screenshot

Povela se polemika da li je do situacije došlo i dok su gledaoci tvrdili da su videli eksplicitni čin, voditeljka je u ime televizije “Hepi” poručila da će utvrditi šta se zapravo dogodilo, preneo je Blic.

“Mi tvrdimo da je to bio šou”, dodala je voditeljka u ime televizije koju predstavlja.

Nakon toga oglasio se i mladić Uroš Anđelić kojeg je oralno zadovoljila prostitutka Vida Kokić koja je bila gošća u rijaltiju, pa se nevešto pravdao, uprkos činjenici da je sve snimljeno kamerama.

“Gledaoci na to gledaju kako oni žele, a ne kako jeste. Popilo se malo više, ja jesam skinuo gaće i prišao gospođi na par centimetara zarad šoua, ništa nije bilo”, tvrdio je Uroš.

Oralno zadovoljavanje uživo u rijalitiju, REM “ne zna” da li će biti kazni

Olivera Zekić ispred Regulatornog tela za elektronske medije poručila je za Blic da će u svakom slučaju biti pokrenut postupak protiv televizije Hepi.

“Mi to stalno radimo, ali da li će i kada biti izrečene mere to se nikad ne zna, jer nema hitnog postupka. Na sve se dugo čeka i mnogi slučajevi obično zastare i zato televizije u Srbiji mogu da rade šta hoće, ne postoje prave sankcije”, kaze članica REM-a i dodaje da je najveći problem u tome što REM-u nije omogućeno da finansijski kazni propust televizije.

“Mi smo već jednom zabranili program televiziji ‘Hepi’ na 24 sata zbog neprimerenog sadržaja, ali to očigledno nije urodilo plodom. Dok se REM-u ne dozvoli da sam naplaćuje kazne, ništa se neće promeniti. Takav je princip i u zemljama regiona, gde su kazne za televizije i po 300.000 evra. To su kazne koje ozbiljno mogu da uzdrmaju budžet televizije i sankcionišu je da ne ponavlja neprimeren sadržaj. Dok kod nas samo šaljemo hiljade prijava, ali se ništa ne dešava. U zakonu to mora da se promeni, jer TV industrija može da se dovode u red samo ako ih udarite dobro po džepu”, poručila je ona.

Inače, prema domaćim zakonima, REM ima mogućnost oduzimanja licence televizijama kojima je istu i dodelila, što bi značilo da bi Hepi, zbog kršenja zakona, na ovaj način mogao da ostane bez licence. Međutim, kako praksa pokazuje, REM nikada nijednoj televiziji nije oduzeo licencu zbog emitovanja sadržaja koji krši zakon već isključivo zbog dugova nastalih neplaćanjem naknade regulatornom telu.

Izvo: Blic, 021.rs

Novinar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Next Post

Na današnji dan preminuo Branko Črnac – Tusta frontmen grupe KUD Idijoti

pon okt 14 , 2019
Na današnji dan preminuo Branko Črnac – Tusta frontmen grupe KUD Idijoti Branko Črnac – Tusta (Pula, 6. listopada 1955. – Pula, 14. listopada 2012.) bio je frontmen punk-grupe KUD […]
Na današnji dan preminuo Branko Črnac – Tusta frontmen grupe KUD Idijoti