Podignuta optužnica protiv Zorana Drobnjaka!

Podignuta optužnica protiv Zorana Drobnjaka

(Beta) – Više javno tužilaštvo u Valjevu podnelo je optužnicu protiv v.d. direktora “Putevi Srbije” Zorana Drobnjaka i izvršnog direktora održavanja puteva u tom javnom preduzeću Zorana Stojisavljevića, zbog saobraćajne nesreće u kojoj su 2017. godine poginule dve osobe, a jedna je bila povređena.

Printscreen

Portal N1 prenosi da je optužnica podneta i protiv JP “Putevi Srbije”.

Nesreća se dogodila 12. novembra 2017. godine na neotvorenom delu autoputa, u Stublenici, kada je jedna osoba poginula na licu mesta, dok je druga podlegla povredama u valjevskoj bolnici.

Kako se navodi u optužnici, vozač “mercedesa” se tom prilikom kretao iz pravca Valjeva ka Beogradu i kod mesta Nepričava skrenuo na trasu autoputa u izgradnji, prošavši pored betonskih prepreka, jer je jedna bila pomerena, zbog čega je omogućavala prolaz desnom stranom asfaltirane saobraćajne trake.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Vuletić objavio dokumenta o nekretninama “medijskog Maksa Lubirića” – Dragana J. Vučićevića: 4 stana u Beogradu, kuća u Železniku, zgrada od 4.623 kvadrata…

Nakon toga, u mestu Stublenica, vozač je udario u neosvetljenu betonsku barijeru, a nakon toga sleteo sa autoputa u izgradnji.

Tužilaštvo navodi da su nakon sprovedene istrage protiv Drobnjaka, Stojisavljevića i “Putava Srbije” prikupljeni dokazi koji “potkrepljuju opravdanu sumnju” da su izvršili krivična dela teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i nesavesno vršenje nadzora nad javnim saobraćajem.

Takođe se navodi da su Stojisavljević i Drobnjak nesavesnim vršenjem dužnosti ostvarili korist za JP “Putevi Srbije” u iznosu od skoro devet miliona dinara.

Nedeljnik.rs

NE PROPUSTITE

Dumanović: Niko ne napada Vučićevu decu, pitamo se čime se bavi Danilo Vučić, čovek koji ima 23 godine.

POSLEDNJE OBJAVLJENO

novinarmm

Vaš komentar

Next Post

25. maja počinje sa emitovanjem balkanski Radio MOST: Da se čuje i moja reč!

Pon maj 24 , 2021
25. maja sa početkom u 12 časova, počinje sa radom prvi balkanski, multikulturni i multijezički radio, sa sedištem u Skoplju. Slogan ovog radija je “DA SE ČUJE I MOJA REČ”. […]
%d bloggers like this: