MUP: Ne otvarajte mejl iz Batuta, u toku je “fišing kampanja” iz inostranstva

MUP: Ne otvarajte mejl iz Batuta, u toku je “fišing kampanja” iz inostranstva

Pripadnici Odeljenja za suzbijanje visokotehnološkog kriminala MUP-a Srbije, upozoravaju građane da je u toku aktivna “fišing kampanja” iz inostranstva, usmerena prema javnim ustanovama i privatnim firmama iz Srbije.

MUP: Ne otvarajte mejl iz Batuta, u toku je "fišing kampanja" iz inostranstva

Naime, na zvanične imejl-adrese javnih ustanova i firmi u Srbiji stižu elektronske poruke sa navodne imejl-adrese Instituta za javno zdravlje Srbije, katarina.vojvodic@batut.org.rs u kojoj se pošiljalac predstavlja kao ovlašćeno lice Instituta za javno zdravlje i navodi da će se besplatno deliti zaštitna oprema za kovid-19, kao i da je potrebno da se popuni obrazac dokumenta koji se nalazi u prilogu mejla.

Zato je MUP upozorio građane i firme da ne otvaraju priloge ovakve elektronske pošte, a ukoliko prime ovakvu poruku potrebno je da prijave na elektronsku adresu vtk@mup.gov.rs.

“Fišing kampanja” je vrsta onlajn prevare gde napadač pomoću imejla pokušava da ukrade vaše podatke ili zarazi vaš računar.

Beta

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Urednik

Vaš komentar

Next Post

Tramp preti da će da angažuje vojsku, "da brzo reši problem"

Uto jun 2 , 2020
Tramp preti da će da angažuje vojsku, “da brzo reši problem” Američki predsednik Donald Tramp je izjavio da će iskoristiti sve svoje predsedničke prerogative uključujući i to da će pokrenuti […]
Odabrana lokacija za novo naselje na Golanskoj visoravni koje će nositi Trampovo ime
%d bloggers like this: